12-07-2010 | Драгомир Ставрев |

Радуловци е село в Община Сливница. Намира се в планински район на 5 км от село Алдомировци и на около 10 км от град Сливница.

В селото има множество малки и спретнати вилички, които радват посетителите със своята кокетност. В близост до Радуловци е разположен язовир “Воден свят”, който предлага много добри условия за любителски и спортен риболов.

В гората до селото има малко изворче, което местните хора наричат “Светена вода”. Вярва се, че тази вода е лечебна и помага на хора с проблеми с очите.

Името на селото е споменато за пръв път в турски регистър от 1576г. като Радилофче, т.е. Радуловци. То е вторично и безспорно е свързано със старинното българско лично име Радул.

Снимки от село Радуловци:

9 коментара и връзки към “Село Радуловци”

  1. Nadeto says:

    За мен Радуловци е много красиво село с хубава природа, тихо и спокойно. А и аз там си отраснах почти ;d :*:* Любимото ми село е 🙂

  2. Ivan says:

    Еи и аз там си отраснах! Радуловци е най якото село имам 2 къщи там 🙂

  3. joreto1969 says:

    На 30 май ходихме за риба на язовира като искахме да си изкараме добре но уви…….пикника се превърна в истински кошмар. От другата страна на язовира ни чакаше неприятна изненада……..нападна ни един разгонен и разярен бик и 30 минути 5 човека бяхме подложени на непрекъснати атаки. Цяло чудо е , че се отървахме живи и здрави….Съвета ми е да не преминавате на отсрещната страна на язовира, защото там може да имате много тежки мигове!!!Това беше най-големия ни кошмар имам чувството , че сме на корида в Испания.

  4. Бойка says:

    Еи нистна е най-жестокото село в окоията, мостчето което е снимано го е направил моя бащта за съжаление той миналата година почина но ето че нещто напомня за хората които са прекарали поледните си години в това село,има много сърнели,раци в реката чудеса природа-едно малко раиско кътче

  5. станимир - тането says:

    това са моите детски спомени

  6. Иванов says:

    Доколкото знам язовира вече не работи, то там си и нямаше риба, а сега и без собстеници тотално ще пропадне

  7. ekzotik.ekzotichen says:

    Снимките са много красиви ,цветни и свежи.Винаги когато има зеленина се получават невероятни фотоси, да не говорим и за нашите настроение, че става едно по слънчево и приветливо.Може да е смешно че се влияем от климатичните условия но ако се върнем малко на зад и си припомним някои събития ще видим, че е така.През този дървен мост реално може ли да се мине, понеже изпитвам лек ужас точно от такива хахахх макар че за снимка бих се жертвала.Не съм ходила това, село но изглежда тихо и по спокойно идеално за малко почивка с невероятна природа.Може и да го разгледам.


Връзки към тази страница

  1. […] Гълъбовци, Драготинци, Извор, Пищане, Повалиръж, Радуловци и […]

  2. […] „Воден свят“ в село Радуловци предлага чудесни условия за спортен риболов. Със […]

Коментирай

Моля, пишете на кирилица! Останалите коментари няма да бъдат публикувани!