Сливница - визия за развитие

Град Сливница се намира на 22км от околовръстния път на столицата София. До него се пътува по първокласният международен път E80, който предстои да се превърне в магистрала или автомобилен път с по 2 ленти в посока. През общината преминавант много автобуси, маршрутки и влак. Градът е главен вход към останалите населени места в Община Сливница.

Сливница - визия за развитие след 2020 година и текущи приоритети

Сливница има визия за развит​ие след 2020 година и текущи приоритети. Развитието на общината е в няколко посоки:

  • работни места и инвестиции
  • туризъм и опазване на околната среда
  • повишаване на броя на жителите на общината
  • развитие на отношенията и съвместни проекти със съседни общини: Костинброд, Драгоман, Брезник и др.
  • и др.

Сред текущите приоритети са:

Преасфалтиране на път град Сливница - село Гълъбовци - село Гургулят - село Ракита - град Брезник, който е в трагично "лунно" състояние от години! Пътят води към внушителният паметник Пантеон "Майка България" в село Гургулят, издигнат по случай 100 години от сръбско-българската война, към който има значителен туристически интерес. По същият път се преминава през малки български села, които са запазили чистотата на природата и спокойствието от забързаното градско ежедневие, и са подходящи за пешеходен туризъм и излет.

Инвестициите в общината, с цел осигуряване на работни места е следващ приоритет. За целта се разпродават имоти, част от бившето воденно поделение в град Сливница, за да бъдят използвани те за построяване на фабрики и цехове.

След изпълнение на горните приоритети, постепенно ще се повиши интересът към имотите в Община Сливница, което ще повиши броят на постоянно пребиваващите и живущите. Заедно с това се създават добри предпоставки за повишаване на раждаемостта.

Текста изготви: Екип на Slivnitsa.com





{START_COUNTER}